Monthly Archives: януари 2014

Много важно условие, което да обсъдите със сватбения си фотограф!

mladojenci2Бъдещи младоженци, сигурно нямате търпение да дойде Вашият сватбен ден, на който да блестите, докато всички Ви се радват и Ви се възхищават. Но сватбата е един ден, а това, което остава са снимките и хубавите спомени. Затова безспорно е, че сватбеният фотограф е много важен, защото Вие показвате на света снимките, които той ще Ви направи.

Момент, може и да не можете да покажете на света колко сте били щастливи и влюбени на сватбения си ден! Сигурно ще се засмеете, Read more

Сватбените етикети за бутилките – със снимка на младоженците?

сватбен етикет

Сватбен етикет със снимка на младоженците

Трябва ли етикетите за сватбеното вино и ракия да са със снимка на щастливите младоженци?

Определено е хубаво, когато етикетите са направени специално, независимо дали ще се цели изискана елегантност или ще за закачливо-весели. Сегашните технологии позволяват да се сътворят чудеса в дизайна, които после да се превърнат в красиви етикети.

И все пак не можем да приемем идеята на етикетите да има снимка на младоженците. В разгара на сватбата гостите вече не са толкова внимателни и благовъзпитани и почти всеки иска да си налее още малко за пийване. И е възможно с мазните пръсти да „украси“ хубавата снимка на бутилката с допълнителни непланувани елементи. Read more

Подаръци или пари да поискаме от гостите на сватбата ни в текста на сватбената покана?

текст на сватбена покана

А подаръците – в брой, че посуда в къщи – рой!

Със сигурност мога да твърдя, че много по-добре е да поискате пари (т.е. финансов подарък) от гостите на сватбата си, отколкото да разчитате, че техните подаръци ще Ви харесат. Един от най-разочароващите моменти в моя живот беше на сутринта след сватбата ни, когато почнахме да разопаковаме подаръците от гостите.

Тъкмо се бяхме нанесли в ново жилище и наистина имахме нужда от много неща. С парите, които родителите ни похарчиха за сватбата, спокойно можеше да си купим всичко необходимо и да ни останат и за сватбено пътешествие.

Но ние направихме прекрасна сватба, имаше изобилие от хубава храна, всички танцуваха, пийваха и викаха „Горчиво!”. Повечето гости явно са имали в предвид момента, в който ще им отворим подаръка. Read more

Сватбените покани – кой да ни ги изработи?

pokana_peperudi.jpgВ миналото сватбената покана е била понякога единствения начин, за да известиш роднините, че си взел едно от най-важните решения в живота си. Пращана по пощата, тя е била по-скоро с информативен характер, отколкото с някакви естетически качества.

Днес, във времето, когато всеки има мобилен телефон и Интернет връзка, поканата има съвсем други цели – тя е символ на уважението към Вашите гости и първото впечатление, което те ще имат за Вашата сватба. Тя създава нагласата, с която гостите ще пристигнат на сватбеното Ви тържество и на нейна база те изграждат очакванията си за класата на събитието.

Ето какво ни сподели една булка, която си поръча сватбените подаръчета при нас: „Лилиите (свещи) са страхотни, много съм доволна!!! Единственото за което съжалявам е, че не Ви открих по-рано, за да поръчам и поканите при Вас.

Моите покани ги изработи една моя приятелка, която се занимава с изработка на картички като хоби. Още като ми показваше модела, не беше това, което си представях, но не можах да й откажа – тя предложи да ми ги изработи безплатно, само материалите си купихме ние. Когато почнахме да раздаваме поканите, на няколко пъти ни питаха дали сами сме си ги правили. Read more