Сватбените покани – кой да ни ги изработи?

pokana_peperudi.jpgВ миналото сватбената покана е била понякога единствения начин, за да известиш роднините, че си взел едно от най-важните решения в живота си. Пращана по пощата, тя е била по-скоро с информативен характер, отколкото с някакви естетически качества.

Днес, във времето, когато всеки има мобилен телефон и Интернет връзка, поканата има съвсем други цели – тя е символ на уважението към Вашите гости и първото впечатление, което те ще имат за Вашата сватба. Тя създава нагласата, с която гостите ще пристигнат на сватбеното Ви тържество и на нейна база те изграждат очакванията си за класата на събитието.

Ето какво ни сподели една булка, която си поръча сватбените подаръчета при нас: „Лилиите (свещи) са страхотни, много съм доволна!!! Единственото за което съжалявам е, че не Ви открих по-рано, за да поръчам и поканите при Вас.

Моите покани ги изработи една моя приятелка, която се занимава с изработка на картички като хоби. Още като ми показваше модела, не беше това, което си представях, но не можах да й откажа – тя предложи да ми ги изработи безплатно, само материалите си купихме ние. Когато почнахме да раздаваме поканите, на няколко пъти ни питаха дали сами сме си ги правили.

В крайна сметка създадохме впечатление, че сватбата ни ще бъде евтино, безвкусно и аматьорско събитие. Надявам се, че на самото тържество ще успеем да заличим това негативно мнение, но наистина съжалявам, че се подлъгах по безплатното!”.

Всъщност има една стара поговорка „Безплатен обяд няма!” Дори Ваша приятелка да Ви изработи поканите безплатно, после тя ще има право да Ви моли за най-различни услуги и Вие ще трябва да се съгласявате, като в крайна сметка може да Ви излезе дори по-скъпо от купуването на професионално изработени дизайнерски покани.

Трябва да отбележим, че има и момичета, които създават уникално красиви покани, но поради липса на машини и инструменти, изработката им отнема много време и затова цените им са доста високи.

Другата възможност е да си поръчате покани, напечатани в печатница – има много красиви модели и много каталози, от които да се избира. Разбира се, ако не Ви притеснява, че от Вашия модел покана печатницата е напечатала хиляди бройки.

Ако все пак държите да имате професионално изработени покани, с оригинален дизайн и персонализирани с Вашите имена или монограм, то решението е да се обърнете към дизайнерско студио. Ако го направите навреме – в началото на годината – до края на март или след август месец, то имате възможност да поръчате изработка на уникален дизайн, създаден по Ваша идея, специално за Вас.

Но дори да изберете вече създадени модели, то пак имате възможност да променяте цветове, форми и размери и да получите покани, създадени специално за Вас, с помощта на професионални машини, с гаранция за качеството на изработка.

Идеи и модели за оригинални и романтични сватбени покани.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAКаквото и решение да вземете, все пак най-важното е – като получават Вашата покана, Вашите гости трябва да казват: WOW!!!!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.