Текст на сватбените покани

Не изпращайте текста на Вашите покани за печат, преди да прочетете тази статия и да отметнете по списъка дали всичко с Вашите текстове е правилно! Така ще си спестите много нерви и пари.

сватбена покана с лилия в  бордо. Студио Лейсис
Трудна за откриване грешка в текста на поканата.

Изборът на текста за сватбените покани се приема от повечето младоженци като досадно задължение, което трябва да се отметне възможно най-бързо. Разбира се, много по-интересно е да избираш самия модел на поканата, което също е много важно и определящо за цялата сватба.

Затова повечето младоженци избират някакъв текст от Интернет, добавят техните данни и са готови за пет минути.

Но бързия избор на текст на поканите може да се окаже едно скъпоструващо начинание. И най-прекрасните покани трябва да се препечатват, ако в тях има печатна грешка, сгрешена или липсваща информация.

Затова ще Ви обясним подробно как работим в студио "Лейсис" на фирма "СИ ДИ ЕМ" ООД, какви мерки прилагаме, за да намалим риска от грешки в текста и какви невероятни случаи сме имали в нашата дългогодишна практика.

1. Пропускане на имената на младоженците в текста на сватбената покана

Една от най-основните грешки, които младоженците допускат е, че забравят да си напишат имената на поканата.

Да, не се шегуваме - това се случва много често.

Понякога е с причина - например булката не си харесва името и не иска то да бъде написано на поканата. В такъв случай препоръчваме да се напише името й, както я наричат приятелите й.

Дори има такъв специален текст, където пише: " Ето, че дошло е време (име на младоженеца) булка да си вземе - нежно (галено име на булката) я нарича и много я обича!" Така елегантно се прескача проблема с името на булката и все пак на поканата са написани имената на младоженците.

Тук не можем да се сдържим да не споменем и един случай, който щеше да е много забавен, ако не беше толкова ужасен - обажда се младоженецът да поръчва покани и ни праща текста. Ние виждаме, че няма имена и му се обаждаме, за да проверим дали случайно са пропуснати. И така, питаме любезно за името на булката, а бъдещия младоженец отговаря: "Ами имам две възможности и още се чудя!".

Той е направил предложение на две дами, двете приели и сега момчето не може да реши коя да е булката и коя ще остане разочарована. Отне му седмица, докато реши, но не можем да твърдим кое от двете момичета има по-голям късмет.

2. Грешка в името на единия от младоженците, изписано в текста на сватбената покана

И все пак, ако пропуснете имената си в поканата не е толкова страшно, колкото ако напишете едното име грешно. Това е грешка, която е практически неоткриваема в повечето случаи.

При нас процедурата е следната - след като получим текста, той се изпраща на дизайнера ни, който прави няколко предложения за дизайн на графичното оформление с различни шрифтове и графики.

Готовите дизайни Ви ги връщаме по имейла, за да си изберете шрифт и графика и да потвърдите текста.

Само след получено потвърждение от Ваша страна се пристъпва към печатането на самите покани. Всичко това не е случайно - една сгрешена буква може да причини много проблеми.

Една сгрешена буква в името на булката беше причина да трябва да се препечатват сто покани, въпреки, че целият останал текст беше без грешка.

Само булката, която се казва Силвия, се беше написала Силивия.

Едно малко "и", а колко време и нерви струва. При нас са правили покани младоженци с невероятни имена - Фаруш, Садо, Абил..., да не изреждаме.

"Силивия" не звучи толкова странно. Освен това пратихме четири предложения за дизайн на графичното оформление на текста на сватбените покани и булката потвърди един от тях.

После пратихме поканите, тя се обади много щастлива, че страшно й харесват, семейството й също много ги харесало, тя раздала част от тях и чак тогава се намерил някой "приятел", да й се обади и да й каже, че името й е сгрешено.

Относно "приятелите", които вземат поканата, не да й се зарадват, а само с идеята да намерят грешка в текста и да Ви се присмеят - това говори за завист, чувство за малоценност и други неприятни качества, които не би трябвало да се проявяват между приятели.

Според нас това, че сте поканили един човек на едно от най-важните събития в живота - Вашия сватбен ден, означава, че го цените и уважавате.

Което предполага, че и той би трябвало да Ви цени и уважава, а не да търси с какво да Ви засегне и да се опитва да помрачи това светло събитие - Вашето сватбено тържество.

3. Трудни за откриване грешки в текста на сватбената покана

Все пак най-доброто решение е текстът на поканата да бъде без грешки. Това не е толкова трудно, повечето текстообработващи програми подчертават правописните грешки.

Много по-опасни са грешките, които се допускат, когато от два текста се прави един или самия текст се преправя.

Имали сме следния случай - първоначално текстът е бил: " Заповядайте на сватбеното ни тържество".

После булката решава да го промени: "Заповядайте на нашето сватбено тържество." Тя пропуска да изтрие "то" от "сватбеното" и ето как се налага поканите да се препечатат, защото се получава "Заповядайте на нашето сватбеноТО тържество".

Друга грешка, която се открива трудно е да се повтори дума. Например: "А подаръците не ги мислете, просто в плик в ги поставете!" В това изречение грешката е "в плик в" - има едно "в" в повече.

4. Пропусната или сгрешена дата на сватбата в текста на сватбената покана

Още нещо важно, което може да пропуснете - датата на сватбеното тържество. Сигурно вече Ви е смешно - да забравиш да си напишеш имената и датата - каква покана е това? Но наистина сме имали такива случаи и сме се обаждали да питаме каква е датата и дали да я добавим.

Имахме и един наистина ужасен случай, когато събитието беше на 23.05.2018, а датата в поканата беше 23.05.2017. Когато поканата има повече текст и четеш внимателно за грешки, точно такива, които са очевидни, сякаш не се забелязват.

5. Пропуснати или сгрешени имена на кумовете в текста на сватбената покана

И накрая - внимавайте за имената на кумовете, там също може да се обърка нещо. Ако кумовете не са семейство, не е задължително да изписвате фамилиите им - имената им са достатъчни, само да са написани правилно.

Затова съветите ни са:

След като си изберете текста на Вашата сватбена покана, проверете следните неща:

* Правилно ли са изписани имената Ви и имената на кумовете Ви, датата на сватбата, часовете на ритуалите и часа за ресторанта.

* Правилно ли са изписани името на църквата/ ритуалната зала/ ресторанта.

* Ако имате съмнения, проверете в Google.

* Добра идея е да дадете и адресите на тези места ако живеете в голям град.

* Пуснете текста през текстообработваща програма, за да поправите евентуални грешки при набирането.

* Прочетете го бавно и внимателно няколко пъти и помолете някоя приятелка да го прочете също.

* Много често грешката, която не виждате, се забелязва веднага от някой друг, който чете текста за пръв път.

Практиката показва, че най-лесното нещо е да се направи грешка в текста на сватбената покана, но да се поправи тази грешка отнема излишно време и средства.

По-добре да отделите малко повече време, за да имате перфектни покани с перфектно написан текст без грешки.

Така единственото, което Вашите гости ще могат да кажат за поканите Ви е: "Прекрасни са! Поздравления!"

Разгледайте идеи за сватбени покани, които можем да изработим за Вас:

Можете да си поръчате поканите с дизайн по Ваша идея, който сте одобрили и в желаното от Вас количество, в цветове по Ваш избор. При изработката се използват френски и италиански луксозни картони, панделки от сатен и органза и много любов и въображение!

сватбени подаръци за гостите | Лейсис
Вижте голямото разнообразие от сватбени подаръци за гостите, които студио Лейсис предлага в тон със стила и цветовете на сватбената покана и персонализирани с имената на младоженците и датата на сватбата.
класическа покана в лилаво
Разгледайте сватбените бонбониери и кутийки за сватбените подаръци на гостите на студио Лейсис, изработени от луксозни картони, в цветове и размери по избор на младоженците, с възможност за персонализиране с монограм
сватбени тейбълкарти и плейскарти | Лейсис
Студио Лейсис предлага и изработка на тейбълкарти и плейскарти в тон със сватбената покана, в най-разнообразни цветове, форми и размери. За да бъде сватбената украса стилово издържана до последния детайл!
Сватбено студио Лейсис
При нас можете да поръчате сватбени етикети с форма и размер по Ваше желание. Дизайнът и цветовете се изработват специално, за да бъдат в тон с темата и цветовете на сватбеното тържество.

Текст на сватбените покани - най-важните правила

При нас възможностите за избор са почти неограничени, защото всичко се изработва в студио "Лейсис" в желаните от Вас цветове, форми и размери, с желаните от Вас текст и персонализация. И само след Вашето одобрение, като можете да променяте и подобрявате поканите си, докато получите резултат, който напълно отговаря на Вашите изисквания. Всичко става бързо, качествено и на много добри цени.

Обадете ни се на телефон 0889 341 432
или ни пратете имейл на officecdm@yahoo.com
и ние ще направим всичко възможно да Ви помогнем да реализирате мечтите и идеите си!