сватбени подаръцидекоративни свещирекламни подаръци офис аксесоарисвещи с късмет "Лъки"Подаръци за Коледаподаръци за Великденароматерапевтични свещитракийски свещиефектни ароматизаториароматизатори "Природа" нестандартни бижутаподаръци за влюбени
"СИ ДИ ЕМ" ЕООД, гр. Гурково 6199, ул. "Отец Паисий Хилендарски" 57
тел. 0889 833 777, 0889 341 432, факс: 04331 2198, e-mail: officecdm@yahoo.com, office@cdmbg.com

ТРАКИЙСКИ БОГОВЕ И СЪКРОВИЩА, МИТРА

И ЗА КАКВО СА НЕОБХОДИМИ ЗДРАВИ НЕРВИ

Един ден Никола ми каза “Някаква жена се обади, интересуваше се от свещи, иска да се срещнем.” Не знам защо, но веднага си представих трътлеста петдесетгодишна лелка, която има малко магазинче за сувенири и големи мустаци. Явно съм по-ревнива отколкото си признавам.


След няколко дни отидохме на срещата – бяхме се уговорили да се чакаме пред една обществена сграда в града. Спряхме колата и зачакахме – за проклетия жива душа не се мяркаше наоколо. Само едно момиче с дълго палто и барета стоеше на площадчето. Изглеждаше крехко и грациозно като френска художничка от роман на Франсис Брет Харт. Почакахме малко, но нашата дама не се появяваше. Никола предположи, че може би момичето, което чакаше, то ни се е обадило. Дори позвънихме на мобилния номер, който имахме, но успяхме да се порадваме само на сигнал ‘свободно’. А и момичето насреща не реагира по никакъв начин. Почти бях убедена, че са ни “вързали тенекия”, но реших все пак да проверя. Слязох от колата и приближих – тя се усмихна с истинска и заразителна усмивка – и така ние се запознахме с Роси. Оказа се, че си е забравила телефона в ателието и без малко да се разминем, което щеше да си е голяма загуба.

Времето, което прекарахме в едно кафе наблизо, беше много приятно. Това момиче се оказа вулкан от енергия, преливащо от идеи, базирани на сериозни проучвания и интелектуален труд. Мисля, че можеше да си говорим с часове за маркетинг, древните траки, японците, свещи, бижута и какво ли още не, но ние определено не очаквахме, че съдбата ще ни сблъска с такава фурия и бързахме (както винаги). Уговорихме нова среща в тяхното ателие за металопластика, където, както тя мило ни обеща, сме щели да се запознаем с Краси.


Аз лично нямах търпение да отидем отново – и ето ни с Никола под табелата с надпис “Митра”. Една камбанка мелодично иззвъня, когато отворихме вратата и се озовахме в лице с някой, който можеше да бъде само Красимир – същата омагьосваща усмивка, която те кара неволно да се усмихнеш в отговор и същото артистично излъчване на човек, отдаден на изкуството. И Роси беше там естествено, запознахме се официално с Краси, те смутено се извиняваха, че в ателието им цари „творчески безпорядък”. За мен там си беше истинска съкровищница – навсякъде имаше модели на бижута, пластики на тракийски богове и царе, ритони, мечове и какви ли още не произведения на изкуството.


Когато по-късно видяхме как се създават тези уникати – с безкрайно търпение и още по-безкраен талант, решихме, че има трудни професии, които можеш да усвоиш с много усилия, но някои професии са само за богоизбрани.


Росито и Краси ни разказаха, че са разработили проект на тема “Древните траки” и са спечелили субсидия от европейски фонд, която им е позволила да си закупят необходимите машини и да започнат производството на бижута и пластики, носещи древната символика на траките. Роси е истински експерт по темата, някои от думите, които използва при описанията си, са ми напълно непознати (срамота, като се имат предвид претенциите ми, че и аз съм прочела доста).

Но си е истинска тръпка да се докоснеш до мъдростта на хора, живели толкова отдавна. Почти всеки е чувал за друиди, руни, елфи и какви ли още не митични създания от легендите на другите народи, които непрекъснато пресъздават (и доукрасяват) историята си.
А наследството на траките е много, много древно и пълно с загадки и мистерии, но забързани в борбата за насъщния, малко обръщаме внимание на корените си.


Целта на “Митра” е да възроди поне една малка част от това историческо наследство, припомняйки на хората, че могат да се гордеят с предците си.
И за да могат повече хора да се докоснат до древните символи и вярвания, ние решихме да обединим нашите усилия. Идеята беше „Митра” да изработва калъпи за свещи по оригинални тракийски артефакти, а ние да отливаме свещите, които да пресъздават тези тракийски съкровища. Всеки от моделите е придружен с автентични обяснения за произхода и символиката си, както и за какви случаи е подходящ.


Ако ви трябва оригинално интериорно допълнение за Вашия дом, подарък за някого, когото искате да впечатлите или просто искате да запалите свещ за успех – не пропускайте да разгледате тези модели.
Сигурни сме, че всеки човек с естетически вкус и стил ще оцени историческата и художествена стойност на нашите ТРАКИЙСКИ СВЕЩИ

 

 

Всеки предмет е зареден с енергия, която е толкова по-голяма, колкото повече удари на сърцето са били необходими за неговата изработка. Всички подаръци, които Ви предлагаме се изработват ръчно, с желание да доставят удоволствие и радост. Така, че ако нещо Ви е харесало – не се колебайте да се свържете с нас и ние ще го изработим специално за Вас.

Обадете ни се и ние ще направим всичко възможно да останете доволни!

Пишете ни или позвънете:

officecdm@yahoo.com , office@cdmbg.com , 0889 341 432, 0889 833 777

Сватбени подаръци | Декоративни свещи | Рекламни подаръци | Офис аксесоари | Свещи с късмет | Подаръци за Коледа | Подаръци за Великден | Аромати и зодии | Тракийски свещи | Луксозни ароматизатори | Ароматизатори "Природа" | Колекция бижута | Подаръци за влюбени
ИСТОРИИ:
Реклама или антиреклама? Горещо обяснение в любов
Лъки и златните четирилистни детелини Тракийски царе и съкровища
  НАЧАЛО
"СИ ДИ ЕМ" ЕООД, гр. Гурково 6199, ул. "Отец Паисий Хилендарски" 57
тел. 0889 833 777, 0889 341 432, факс: 04331 2198, e-mail: officecdm@yahoo.com, office@cdmbg.com